5 spôsobov použitia mrazených bylín pri varení

niekoľko spôsobov použitia mrazených bylín Zdroj foto: www.morningchores.com

Poskytujú rovnaké živiny a takmer identickú chuť, prinášame vám 5 spôsobov použitia mrazených bylín pri varení.

Počas skorej jari, či zimných mesiacov potrebujeme vitamíny ešte viac ako inokedy. Čo však robiť, ak nemôžeme odbehnúť do záhrady a natrhať si čerstvé bylinky do varenia? Jednoducho ich použite mrazené. Aj takto zakonzervované sú skvelými doplnkami vašich jedál. Tu je niekoľko spôsobov, ako sa dajú využiť.

Ako môžete použiť mrazené bylinky pri varení

Náhradník za čerstvé

Mrazené bylinky sú tou najlepšou alternatívou, ak nemáte po ruke čerstvé rastliny. Poskytujú rovnaké živiny a takmer identickú chuť. Jednoducho ich používajte, ako by ste použili čerstvé.

Posypte nimi jedlá

Ak posypete ryžu alebo prílohu zo zemiakov mrazenými bylinkami, nič nepokazíte. Rovnako sa zmes takýchto byliniek môže primiešať do marinády na mäso.

Pridajte ich do chleba

Mrazené bylinky sú tiež vhodnou ingredienciou pri pečení chleba. Okrem toho, že pečivo obohatia o živiny, zlepšia aj jeho chuť.

Mrazenie ovocia: Čo treba vedieť?

Urobte si bylinkové maslo

Bylinkové maslo je výborným a chutným doplnkom mnohých jedál. Pripravíte si ho miernym roztopením masla, do ktorého zamiešate rozmrazené nasekané bylinky.

Príloha do šalátov

V prípade studených šalátov nechajte bylinky pred použitím rozmraziť. Takto konzervované bylinky sú vhodné nielen do zelených šalátov, ale ich chuť vynikne tiež vo vaječných, zemiakových a tuniakových šalátoch.

Ktoré bylinky môžu byť zmrazené?

Aj keď čerstvé sú takmer vždy preferované pred mrazenými bylinkami, všetky tieto rastliny si zachovávajú svoju chuť lepšie, keď sú zmrazené, ako keď sú sušené:

  • estragón
  • fenikel
  • bazalka
  • kôpor
  • petržlen
  • pažítka
  • šalvia

Medzi ďalšie bylinky, ktoré dobre zamrznú, patrí citrónová tráva, oregáno, mäta, šťaveľ, tymián a sladké drievko.