6 druhov rastlín pre zaneprázdnených záhradkárov (2)

druhy rastlín pre zaneprázdnených záhradkárov Pixabay

Chcete mať plody v záhradách bez vašej starostlivosti? Áno, aj také existujú a určite ich každý z vás pozná. Šesť druhov rastlín pre zaneprázdnených záhradkárov

V predchádzajúcom článku sme sa dozvedeli o rastlinách v interiéri, ktoré nepotrebujú našu denno-dennú starostlivosť, aby mohli rásť. Dnes si povieme o rastlinách v našich záhradách, ktoré nám prinášajú plody a pritom nás vôbec ku svojej existencii nepotrebujú.

Tu je zoznam ťažko usmrtiteľných rastlín v exteriéri:

 

  1. Jahody

Jahody sú známe svojou sladkou chuťou a červeným ošatením, vďaka ktorému vieme, že sú zrelé. Jahody sami o sebe sú nie len prospešné pre zdravie pre svoj obsah vitamínov, ale sú nenáročné aj na pestovanie, ak im vytvoríme tie správne podmienky. Najväčším nepriateľom jahôd sú choroba a burina. Ak môžeme podniknúť kroky pre zamedzenie buriny a občas ich skontrolovať, či netrpia nejakou chorobu, ste na správnej ceste mať bohatú úrodu. Jahody sú vo svojej ťahavosti podobné burine, pretože aj keď zasadíte menšie množstvo, vedia sa rozrásť bez vášho pričinenia. Jediné, čo jahody potrebujú, je sem tam ich počas veľkých horúčav zaliať vodou, aby boli nie len veľké, ale aj sladké.

Ako ušetriť vodu vo vašej domácnosti

 

  1. Černice

Malé čierne plody, ktoré nájdeme pri plotoch, cestách alebo v lesoch rásť v húfoch. Černice sú skutočne správnou voľbou pre zaneprázdnených záhradkárov. Ak ich posadíte na správne miesto vo svojej záhrade, napríklad niekde pri plote, kde budú mať dostatočné miesto pre svoj rast, a kde nie je suchá pôda, zaručujem vám, že o úrodu máte postarané. Jedinou nevýhodou je vysoký plot, pretože ide o typ rastliny podobný jahodám, ktorý sa rád ťahá či už do výšky, alebo do šírky.

 

  1. Hrozno

Každý z nás pozná tieto malé šťavnaté bobule, z ktorých sa vyrába jeden z obľúbených nápojov všetkých čias, víno. Pestovať doma hrozno nie je až tak náročná záležitosť. Hrozno vyžaduje malú údržbu. Každý rok je potrebné ho prerezať, aby sa predišlo chybám jeho rastu. Samozrejme potrebuje aj tú správnu pôdu pre svoj rast, pretože ak by ste ho posadili kamkoľvek podľa ľubovôle, plody nemusia byť zaručené. Hrozno je úžasná voľba pre záhradkárov, pretože jeho plody sú nie len chutné, ale robia pozemok aj nádherným.