Záhrada doma v kuchyni z odpadu?

Záhrada doma v kuchyni z odpadu Zdroj foto: YouTube

Ovocie ako jahoda, ananás, avokádo či skoro takmer všetka zelenina môže vyklíčiť u vás doma v kuchyni. Neveríte? Presvedčte sa v nasledujúcom videu záhrada doma v kuchyni z odpadu.

Budete žasnúť, čo všetko sa dá vypestovať doma v kuchyni. Okrem cibuľky, zemiakov, kapusty či šalátu si môžete doma zasadiť i ovocie, ako je kivi, jahoda, avokádo, ananás a ďalšie. Pozrite si, ako jednoducho sa to dá. Záhrada doma v kuchyni a z odpadu stojí za zváženie.

Tip na záver: Bylinky doma z kvetináča

Z odrezkov sa dajú s úspechom pestovať aj bylinky. Existujú tri hlavné spôsoby množenia bylín: prostredníctvom semien, odrezkov a delenia. Väčšina rastlín sa dá namnožiť všetkými tromi metódami. Pokiaľ ide o bylinky, najrýchlejší spôsob, ako získať viac rastlín, sú spomínané stonkové odrezky. Najlepší čas na získanie odrezkov z byliniek je počas obdobia aktívneho rastu; zvyčajne medzi jarou a jeseňou.

Na tento účel sú najvhodnejšie odrezky rastlín, ktoré ešte nekvitnú. Ak je na stonke niekoľko kvetov, musíte ich odstrániť. Rastliny režte ráno, pretože tak im spôsobíte menší šok. Pred a po každom rezaní dezinfikujte svoje rezné nástroje liehom, aby sa zabránilo šíreniu chorôb. Rez urobte pod uzlom (kde sa listy spájajú so stonkou). Odrezok by mal mať dĺžku 10 až 15 cm. Spodné listy odstráňte asi do výšky 5 centimetrov. Tu sa objavia nové korene.