Ako zničiť záhradných škodcov a neotráviť si domáce zvieratá!

Ako zničiť záhradných škodcov a neotráviť si domáce zvieratá Zdroj foto: Pexels

Potrebujete zbaviť vašu záhradku neželaných návštevníkov vašej záhrady, ale byť zároveň aj ekologický? Poradíme, ako zničiť záhradných škodcov. Takto na slimáky efektívne, či burinu prírodne.

Granulami na slimáky

Ako zničiť záhradných škodcov a neotráviť si domáce zvieratá? Napríklad ošetrite vašu záhradu proti slimákom špeciálnymi granulami. Bezpečne účinkujú na slimáky a ulitníky, ktorí sa po ich zjedení stiahnu do svojich podzemných úkrytov, a tam uhynú. Prípravok aplikujte nadránom počas rannej rosy, keď je vlhko. Nikdy nie počas horúčav.

Slimáky dokážu napáchať na záhrade veľa škody. Nemusíte sa báť rozsypať granule a nechať ich v tráve aj neskonzumované. Vaše domáce zviera sa nimi neotrávi, fungujú iba na slimačiu DNA. Účinná látka je fosforečnan železitý, bežne sa vyskytujúci vo voľnej prírode.

postrek, ktorý neškodí domácim zvieratám
Zdroj foto: Pexels

Kyselinou na burinu

Ak chcete mať krásnu záhradu bez prebytočných rastliniek, opäť sa nemusíte báť o vaše domáce zviera. Niektoré druhy herbicídov fungujú na báze prírodnej kyseliny pelargonovej. Najlepšia je aplikácia počas vyšších teplôt. Má totiž väčší účinok, rýchlejšie pôsobí na rastliny, ktoré chcete dostať zo záhrady preč.

Ovocné stromy a kríky potrebujú ošetriť

Rozlišujeme:

1. Kontaktné herbicídy

Tieto druhy herbicídov zničia iba rastliny nad zemou, ktoré vidíte okom.

2. Dvojzložkové herbicídy

Ide o herbicídy, ktoré zničia aj korene. Celý koreň rozložia. Za 2 mesiace začne rásť na mieste aplikácie zelená tráva.