Jednoduchá záhrada znamená uprataná záhrada

Jednoduchá záhrada znamená uprataná záhrada Zdroj foto: pexels

Nie všetci majú na svojom pozemku poriadok. Prekážky im tvorí záhradné náradie alebo nedojedené zvyšky po psíkovi v tráve. Jednoduchá záhrada znamená uprataná záhrada

Jednoduchá záhrada a poriadok, to k sebe pasuje. Pretože jednoduchá záhrada je vlastne uprataná záhrada. Nie všetci majú na svojom pozemku poriadok. Prekážky im tvorí záhradné náradie alebo nedojedené zvyšky po psíkovi v tráve.

Na trávniku tak môžu zostávať pozostatky kostí, ktoré však nerobia dobre trávovej sekačke. Sekačka sa kvôli tomu otupuje. Niektorí ľudia dokonca nachádzajú na svojich záhradách staré náradie, ktoré tam odložili pred rokmi a zem ich konečne vytlačila na povrch.

Prečo upratovať na záhrade
Zdroj foto: Pexels

Môže sa to stať každému. Pozor na to! Keď príde sekačka do styku so starým kladivom, nie je to žiadna zábava. Dávajte si preto pozor, čo za predmety beriete na záhradu.

Prvá fáza upratovania je:

– Nájdite všetko, čo na záhradu nepatrí.

– Pohrabte všetky kosti, vetvičky ešte pred kosením kosačkou.

– Odstráňte všetky zbytočné kamene, ktoré sa na záhradu nehodia.

Takýmto štýlom urobíte krásny poriadok. Zostane vám na záhrade iba trávnik a pár krásnych kvetín a rastlín. Do skaliek a pod kamene nedávajte tkanú textíliu, škodí nielen prostrediu a kvetinám na zemi, ale najmä tráve.

Môže sa stať, že si za pár rokov rozmyslíte, že už skalku nechcete, vyberiete textíliu a čo zostane pod tým? Len ušľapaná hlina a neprevzdušnená pôda. Môže sa stať, že vám tráva na tomto mieste už nikdy neporastie. Kvôli tom, že ste pôde vzali v tomto mieste veľa kyslíka. Aj bez textílie dokáže byť záhrada skutočne krásna. Stačí, keď pridáte pár vysokých tráv a budete ju pravidelne každý týždeň kosiť a zalievať vodou.