Ako množiť rastlinku bohatstva zamiokulkas?

Ako množiť rastlinku zamiokulkas Zdroj foto: YouTube

Veľmi obľúbený a nenáročný izbový kvet je súčasťou mnohých domácností. Prezradíme vám, ako množiť rastlinku bohatstva zamiokulkas.

Podľa Feng Sui, ak máte rastlinu zvanú zamiokulkas v miestnosti, kde pracujete, zabezpečí vám úspech a bohatstvo. Preto sa tejto atraktívnej izbovej rastline hovorí aj rastlina peňazí. Či už tomu veríte, alebo nie, je to veľmi nenáročná rastlina, ktorej sa bude dariť aj v polotieni a stačí ju poliať iba raz za týždeň. Znie to skvelo? Tak prečo si ju nezadovážiť.

4 tipy, aby vaša záhrada v máji krásne zakvitla

Ako množiť rastlinku bohatstva zamiokulkas? Postup nájdete vo videu. Postačí vám k tomu lavór s vlažnou vodou, nôž a kvetináč s vhodných substrátom.

Zamiokulkas

Ako bolo spomenuté vyššie, tejto rastline nevadí ani nešetrné zaobchádzanie, ani málo slnka, ani málo zálievky. A vždy vyzerá skvelo. Je praktický nezničiteľná a vetvičky aj po odrezaní a bez vody zostanú dlho zelené.  Aj preto popularita zamiokulkasu stále rastie. Nevystavujte ho však priamemu slnku a neznáša tiež premočenú pôdu. Pri pestovaní tejto izbovej rastliny by mali byť opatrné najmä domácnosti s malými deťmi alebo štvornohými miláčikmi. Zamiokulkas rovnako ako jeho príbuzní z čeľade áronovité (filodendron, potosovec, monstera,lopatkovec a ďalšie..), aj táto kvetina skrýva v sebe jedovatý šťavelan vápenatý.