Pár rád trávnikovej medicíny: Ako obnoviť trávnik?

Pár rád trávnikovej medicíny: Ako obnoviť váš zničený trávnik? Zdroj foto: Pexels

Máte zničenú trávnu plochu? Začnite s jej obnovovaním. Máme pre vás pár rád trávnikovej medicíny. 

Čo robiť, ak váš trávnik nie je podľa vašich predstáv? V období slabých zrážok sa môžu na ňom objaviť suché miesta, alebo naopak naň zaútočila pleseň. Prázdne miesta na trávniku mohli urobiť aj zvieratá buď vyležaním, alebo bitkou. Škodu na vašej zelenej ploche vie napáchať aj mechanické poškodenie.

Dobrou správou je, že trávnik nemusíte obnovovať a skultivovať celý. Bolo by to totiž  zbytočné a aj finančne i časovo náročné. Upravte ho inak. Máme pre vás pár rád trávnikovej medicíny.

ako obnoviť trávnik
Zdroj foto: Pexels

Na obnovu trávnika postačí:

Trávne osivo
Trávny substrát
Trávne hnojivo
Zmes na úpravy (trávne osivo, rýchle hnojivá, ďalšie hnojivo do zásoby – rozpustí sa pomaly, takže zasycuje trávu neustále, kokosová zmes)

Ako postupovať?

Miesto najskôr vyčistite hrabľami, potom zasejte trávne osivo, mierne prehrabte a zadupte. Nezabudnite vysadené miesto poliať. Nikdy nepoužívajte s herbicídmi! Po aplikácii je každý deň dôležité miesto neustále zalievať, kontrolovať, aby ste videli výsledok, ktorý vás uspokojí – krásne narastenú trávu.

Ako odlákať domácich maznáčikov z vášho trávnika

Veľkú neplechu vedia v trávniku narobiť napríklad aj mačky alebo psy. Keďže najlepšou radou, ako opraviť trávnik, je prevencia pred jeho poškodením, skúste tento tip, ako odlákať tieto zvieratá z vášho trávnika. Môže pomôcť napríklad zvukový plašič, ktorý funguje na vysokých frekvenciách pre človeka nepočuteľných. Mačkám však prekáža.