Najčastejšia mačacia skrýša: Kde ju hľadať?

skrýša mačiek zdroj foto: Pexels

Voláte večer na vašu mačičku „čiči“? Keď sa dlho neukáže, hovoríte si, kde asi môže byť? Viete kde je najčastejšia mačacia skrýša?

Naše mačičky majú svoje tajné skrýše, ktoré človek nemôže nájsť kvôli tomu, že na tom mieste by ich určite nehľadal. Máme pre vás pár tipov, kde hľadať, keď žijete mimo mesto a zdieľate svoj pozemok s týmito zvieratami.

Pre mačky žijúce vonku je toto miesto raj

Pre mačku žijúcu vonku je najčastejšia mačacia skrýša v sene. Tam býva zakuklená aj v zime, pretože seno je pre ne dobrá izolácia. No vašich štvornohých miláčikov by ste tam často našli aj v lete.

mačacia skrýša
Zdroj foto: Pexels

Ďalším miestom, kde sa vám mačky môžu ukryť, sú vysoké tehlové múry. Dokážu tam stráviť aj pol dňa a vyhrievať sa na slnku.

Pestujete trávu pre mačku? Toto by ste mali vedieť

Takže, keď si nebudete vedieť rady, uvedomte si, že vaše mačičky sú určite v sene v pelechu. Je to ich najčastejšia skrýša a miesto pre spánok alebo odpočinok. A väčšinou odtiaľ prídu krásne voňavé.

Tip na záver: Vytvorte vašej mačke super pelech zo starej pneumatiky

Staré pneumatiky vytvárajú odolné, praktické a ľahko vyrobiteľné pelechy pre domáce zvieratá. Gumu je možné umývať, dizajnovo vymaľovať a jej výroba je lacná. Ak chcete vytvoriť toto veľké a pohodlné lôžko pre svojho psa alebo mačku, jednoducho vystrihnite jednu bočnicu pneumatiky a časť plochy behúňa. Posteľ doplňte pohodlným a farebným vankúšom.

Najčastejšia skmačacia skrýša a pelech pre mačky
ZDROJ FOTO: https://renoguide.com