Takto vám nebudú rezané tulipány rýchlo opadávať

aby tulipány dlhšie vydržali Zdroj foto: Pexels.com

Chcete si vychutnať vaše rezané tulipány tak dlho, ako je to možné, no vaša váza o chvíľu pripomína skôr kompost? Našli sme overené tipy a triky, aby sa nič vašich tulipánov nedotklo.

Dodržiavajte tieto tri rady a rezané tulipány vám nebudú rýchlo opadávať

1. Použite kvetinové konzervanty

Mnohé predrezané kytice si dnes kupujeme s malým balíčkom kvetinových potravín, ktoré sa miešajú do vody. Nevyhadzujte ich. Ak sú rezané tulipány z vašej vlastnej záhrady alebo kúpené na farmárskom trhu, zakúpte si tieto výživové balenia online alebo v záhradných centrách. Postupujte podľa pokynov a uvidíte, ako budú vaše kvety prospievať.

aby tulipány vydržali
Zdroj foto: Pexels.com

2. Nepárujte kvety vo váze bez uváženia

Prečo vám tulipány rýchlo zvädnú? Pretože sa musia deliť o priestor a vodu napr. s narcismi. Kým vo váze môžu spolu vyzerať úchvatne, po čase si všimnete, že tulipány akosi klesnú a vyschnú oveľa rýchlejšie ako narcisy. Je to preto, že narcisy uvoľňujú do vody miazgu, čo sťažuje stonkám tulipánov brať si vodu. Ak chcete, aby vaše rezané boli šťastné, vyhnite sa ich párovaniu s narcismi v jednej váze.

3. Doprajte im svetlo

Tulipány rastú a ohýbajú sa smerom k svetlu, takže si môžete všimnúť, že rezané začnú vädnúť, ak sú na opačnej strane od okna. Otočte vázu každý deň tak, aby ste pomohli stonkám zostať na slnečnej strane a každý kvietok mal dostatočne vyvážené svetlo.