Recept: Konzervovaná husacia alebo kačacia pečeň

Konzervovaná husacia alebo kačacia pečeň Zdroj ilustračné foto: Pixabay.com

Odložiť do zásoby sa dá aj chutná pečienka z hydiny. Prinášame vám recept na konzervovanú husaciu alebo kačaciu pečeň. Vyskúšajte recept.

Veľa z nás netuší, že konzervovať sa dá aj kačacie alebo husacie mäso a pečeň. Väčšinou ide o pochúťku, ktorý každý rýchlo zje. Tak načo ju konzervovať? Možno práve, aby ste si mohli na chate či dovolenke urobiť z nej rýchle jedlo.

Recept na konzervovanú husaciu alebo kačaciu pečeň

Budeme potrebovať

Pečeň z husi alebo kačice, 2 voňavé klinčeky, mlieko, husacie alebo kačacie sadlo, soľ.

Postup

Pečeň zbavíme žlče, umyjeme v mlieku rozriedenom vodou, zapichneme do nej voňavé klinčeky a dáme do rajnice. Pridáme pokrájané sadlo, trocha podlejeme vodou a zakryté dusíme.

Zeleninové šaláty v sladkokyslom náleve (2)

Keď sa sadlo vytopí, pečeň osolíme, vložíme do pripravených pohárov, zalejeme vytopenou husacou alebo kačacou masťou a hneď uzavrieme.  Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jednu hodinu.

Po sterilizácii poháre z hrnca vyberieme a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu približne 10 °C. Na kratší čas môžeme husaciu alebo kačaciu pečeň uložiť aj bez sterilizácie, a to tak, že pripravenú vložíme do porcelánového hrnca, zalejeme vytopenou masťou tak, aby bola celá zakrytá, a odložíme na chladné miesto.