RECEPT: Skvelá jablková výživa nielen pre najmenších

RECEPT: Skvelá jablková výživa nielen pre najmenších Zdroj foto: Depositphotos

Pripravte si výborný produkt z jabĺk, ktorý si zamilujú nielen vaše deti. Prinášame vám recept, tu je skvelá jablková výživa nielen pre najmenších.

Asi málokto z nás počas detstva neokúsil a nezamiloval si detskú výživu. Je to výborná pochúťka, ktorú sa oplatí  mať vo svojej špajze. Príprava je jednoduchá a zvládnete ju aj  vy.

Ako zmäkčiť bielizeň sušenú prirodzeným spôsobom

Ako sa robí jablková výživa

Na jablkovú výživu budeme potrebovať:

1 aj ½ kilogramu jabĺk, vanilkový puding alebo Zlatý klas ( nemusí byť) a kryštálový cukor podľa potreby.

Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovice,  zbavíme  šupky a  jadierok, dáme  variť  do väčšieho  hrnca. Podlejeme  trochou vody ( 0,5 litra) a pridáme kryštálový cukor podľa  potreby (cca 300 g, ak sú jablká sladšie, dáme menej). Pred dovarením odoberieme šťavu, necháme vychladnúť a zamiešame vanilkový puding alebo Zlatý klas a pridáme naspäť do hrnca ( my to už tak nerobíme a výživa je hustá i bez toho, pozn. redakcie).

RECEPT: Skvelá jablková výživa nielen pre najmenších
Zdroj foto: Depositphotos

Varíme, kým jablká nezmäknú. Potom ich  ponorným mixérom rozmixujeme. Ešte teplé lejeme do čistých fliaš s uzáverom, uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 90 °C  20- 30 minút.

Tip na záver: Ak chcete výživu s rôznymi príchuťami, pridajte k jablkám ľubovoľný kompót. My sme si tak pripravili marhuľovú, jahodovú, ríbezľovú, čučoriedkovú a aj banánovú, kde stačí pridať k jabĺčkam dva ošúpané pokrájané banány.  Nech sa vydarí!