Hojivá masť z aloe vera na pokožku spálenú slnkom

Hojivá masť z aloe vera na pokožku spálenú slnkom Zdroj foto: Depositphotos

Prinášame vám recept na hojivú masť z aloe vera, ktorá uľaví vašej pokožke spálenej slnkom.

Prehnali ste to s opaľovaním? Hojivá masť z aloe vera môže byť riešením a prvou pomocou na slnkom spálenú pokožku. Mnohí z nás určite doma máte túto liečivú rastlinu, tak prečo nevyskúšať nasledujúci recept?

Je ovocie zlé alebo dobré pre vaše zdravie? Tu je sladká pravda

Hojivá masť z aloe vera

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 lyžička kakaového masla
  • 1 čajová lyžička bambuckého masla
  • 1 lyžica strúhaného včelieho vosku
  • 15 kvapiek levanduľového éterického oleja
  • 3 lyžice gélu aloe vera

Postup, ako urobiť liečivú masť z aloe vera

Oleje, maslo a včelí vosk roztavte vo vodnom kúpeli ( menšiu misku so surovinami vložíte do väčšej nádoby s vriacou vodou, dajte však pozor, aby sa voda nedostala do menšej misky) alebo v tureckej kávovej nádobe. Na miernom ohni stále miešajte, kým sa ingrediencie nespoja a neroztopia. Keď sú všetky zložky tekuté, odstavte z ohňa. Vmiešajte éterický olej. Nechajte mierne vychladnúť a potom pridajte aloe gél. Získate ho z listov aloe (dužina). Gél dobre premiešajte so zvyškom a nalejte do nádoby s vrchnákom.

Liečivú masť naneste na pokožku po opaľovaní. Ak máte už spálenú pleť, masťou nešetrite. Opatrne vtierajte, ako vám to bolesť dovolí. Aplikujte znova po rannom prebudení alebo sprchovaní, až kým sa spálenie nezahojí. Ak nemáte spálenie od slnka, ale ste strávili deň na slnku, tento krém dobre funguje, aby exponovanú pokožku udržal jemnú. Sprchou odstráňte opaľovací krém a používajte túto masť každý večer počas dní výdatného slnečného žiarenia.