Najlepšie rastliny na vašu terasu, ktoré sú krásne

Najlepšie rastliny na vašu terasu, kana indická Kana indická. Zdroj foto: Depositphotos

Prinášame vám tipy na najlepšie rastliny na vašu terasu. Zútulnite si domov. 

Potešia krásnymi kvetmi, vôňou alebo poskytnú tieň či ochranu pred zrakmi zvedavcov. Najlepšie rastliny na vašu terasu možno nájdete aj medzi týmito našimi ďalšími tipmi.

Netýkavka

Netýkavka poteší záplavou kvetou rôznych farieb. Na výber sú odrody oranžovej, bielej, ružovej, červenej a fialovej farby. Kvetináč s touto rastlinou umiestnite do tienistej časti terasy chránenej pred popoludňajším slnkom a udržiavajte rastliny neustále vlhké. Netýkavka sa dá rozmnožovať semenami alebo odrezkami, ktoré ľahko zakorenia, ak ich dáte do pohára s vodou. Rastlina vyžaduje humóznu a dobre priepustnú pôdu.

Ibištek

Ibištek väčšina z nás pestuje ako peknú izbovku, ale bude sa jej dariť aj na vašej terase. Len sa uistite, že máte dostatok slnečného svitu a vody. Potom bude rastlina kvitnúť až do jesene. Tropický ibištek je veľmi citlivý na nízke teploty, najlepšie sa mu darí pri teplotách v rozmedzí 20 až 32 °C a zvädne, ak teploty klesnú pod 10 °C.

Ako si vyrobiť domáci sprej na boj proti voškám

Kana indická

Kana indická vzbudzuje pozornosť všade, kde rastie, a vyššie odrody ako „Giant Durban“ sú skvelými rastlinami na vytvorenie tieňa na terase. Kana vyžaduje pravidelné zalievanie a plné slnko. Rastline pomôže aj dodanie hnojiva do pôdy. Kvitne červenými, oranžovými, žltými, ružovými a bielymi kvetmi.

Najlepšie rastliny na váš balkón
Zdroj foto: Depositphotos

Gardénia

Gardénia vás opojí krásnou vôňou a nádhernými bielymi kvetmi. Pestuje sa ako izbová rastlina, no môžete ju mať aj na svojej terase. Korene gardénie nemajú radi presádzanie, preto zvoľte veľkú nádobu, ktorá bude tejto rastline dlhodobým domovom. Pridajte mulč, aby sa korene udržali rovnomerne vlhké, a po odkvitnutí rastlinu ostrihajte.

Bambus

Bambus vám dobre poslúži na vytvorenie súkromia a zároveň dodá vašej terase exotický nádych. Pri správnych podmienkach rastie rýchlo a rozmnožuje sa podzemkami. V súčasnosti sú vyšľachtené odrody, ktoré sú mrazuvzdorné, preto bambus môžete zasadiť do zeme v blízkosti terasy a nemusíte ho pestovať v kvetináči. Pre svoj rast potrebuje dobre priepustnú a vlhkú pôdu.