Na modrinu, popáleniny či čistenie, zubná pasta to dokáže

Na modrinu, popáleniny či čistenie, zubná pasta to dokáže FOTO: Pixabay

Zistite ďalšie prekvapivé využitia zubnej pasty. Vedeli ste, že sa dá použiť na modrinu, popáleniny či čistenie rôznych predmetov? Tu sú ďalšie nápady.

Zubná pasta je naozaj všestranný prostriedok. Jej zloženie jej umožňuje použitie nielen v kúpeľni pri osobnej hygiene, ale funguje aj na modrinu, popáleniny či ako účinný čistiaci prípravok. O niektorých zaujímavých využitiach sme hovorili tu. Tu sú ďalšie z nich.

Vyčistí žehličku

Každý, kto má žehličku na oblečenie a používa ju, vie, ako sa môže jej žehliaca plocha veľmi rýchlo zaniesť. Vedeli ste, že na jej vyčistenie je dobré použiť zubnú pastu? Naneste ju na zubnú kefku a povrch vydrhnite, kým škvrny nezmiznú.

Odstraňuje pastelku zo steny

Mnohí rodičia malých detí to dobre poznajú. Keď prepadne ich dieťa múza, najlepším plátnom veľkých rozmerov je práve stena. Na pomoc pri odstraňovaní prichádza práve zubná pasta.

Príznaky nedostatku vitamínu D, viete o nich?

Účinkuje na modrinu

Možno to znie prekvapivo, ale zubná pasta napomáha rýchlejšiemu hojeniu modrín. Potrite ňou postihnuté miesto a modrina by mala o niečo rýchlejšie zmiznúť.

Pomáha vyčistiť atrament

Pomocou zubnej pasty je možné odstrániť aj škvrny z oblečenia.

Zastaví bolesť po popálení

Ak ste sa už niekedy popálili, tak určite poznáte nepríjemnú bolesť, ktorá sa potom objaví. Na liečbu popálenín existuje veľa trikov. Zubná pasta je jedným z nich a pomáha tlmiť nepríjemné následky tohto zranenia.

Odstraňuje kruhy od pohára

Nepekné kruhy na stolíku, ktoré zanechá pohár, už pre vás nemusia byť problémom. Stôl sa dá totiž pekne vyleštiť, ak miesto pretriete zubnou pastou.

Vyčistí svetlomety na autách

Zubná pasta je dostatočne abrazívna na to, aby odstránila špinavý film, ktorý pokrýva svetlá vášho auta, a aby sa opäť leskli ako nové. Ak teda máte staršie auto, použite tento netradičný čistiaci prostriedok.

Odstraňuje žuvačku z vlasov

Žuvačka nalepená na vlasoch je veľmi nepríjemnou záležitosťou. Dá sa však odstrániť bez toho, aby ste museli polepené kadere odstrihnúť. Zubnú pastu môžete pretrieť cez žuvačku, čím sa uľahčí jej odstránenie.