3 zdravé nátierky jari, ktoré si zamilujete

3 zdravé nátierky jari Zdroj foto: Pixabay

Čakáte konečne návštevu alebo hľadáte inšpirácie na raňajky? Čo tak pripraviť si 3 zdravé nátierky, ktoré si obľúbite veľmi rýchlo.

Medvedí cesnak, mladá zdravá cibuľka, reďkovka či iná zelenina, ktorá začína dozrievať vo vašej záhrade. To všetko sa môže ľahko stať dobrým základom pre nasledujúce vynikajúce 3 zdravé nátierky. Tieto recepty si zamilujete. Neveríte?

Svieža nátierka z medvedieho cesnaku

Budete potrebovať:

50 ml bieleho jogurtu, 4 vajíčka, 3 kávové lyžičky horčice, soľ, mleté čierne korenie a samozrejme za hrsť medvedieho cesnaku.

Postup:

Najskôr treba uvariť vajíčka. Varte ich 8 minút, nechajte vychladnúť, ošúpte a roztlačte vidličkou. Pridajte k nim cesnak nasekaný nadrobno, zalejte jogurtom, pridajte horčicu, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobre premiešajte. Pred konzumáciou nechajte nátierku odstáť v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute spojili. Svieža nátierka z jarného cesnaku najlepšie chutí s čerstvých chlebom, hriankou alebo ako dip k zelenine.

Pravda o mlieku: Je nízkotučné lepšie ako plnotučné?

Tvarohová nátierka z jarnej cibuľky

Budeme potrebovať:

2 mrkvy, 250 g jemného tvarohu, 2 jarné cibuľky, 3 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, 2 kvasené uhorky, 1 téglik bieleho jogurtu, vegeta a mleté čierne korenie na dochutenie.

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo a nadrobno posekáme. Očistené mrkvy a uhorky postrúhame na tenkom strúhadle. Cibuľku nakrájame aj s vňaťou na tenké kolieska. Cesnak roztlačíme. Všetko zľahka premiešame do roztreného tvarohu, pridáme vegetu, korenie a jogurt. Ak chceme menej zdravšiu variantu môžeme jogurt nahradiť téglikom tatárskej omáčky alebo majolky. Podávať dobre vychladené.

Výborná reďkovková nátierka

Budeme potrebovať:

1 bambíno v črievku alebo iný tavený syr, 125 g nátierkového masla, zväzok očistenej, umytej a postrúhanej reďkovky, 1 polievková lyžica posekanej pažítky, podľa chuti soľ ( nemusí byť).

Postup:

Maslo a syr spojíme ručným mixérom. Potom pridáme zvyšné ingrediencie. Reďkovková nátierka najlepšie chutí, ak si ju pripravíme deň vopred a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Chute sa tak lepšie spoja. Dobre vychladená a na čerstvom ražnom chlebe či hrianke bude chutiť úžasne. Pred podávaním môžeme dozdobiť zvyšnou pažítkou a postrúhanou reďkovkou. Vyskúšajte. Dobrú chuť!