Proti bolesti žalúdka? 5 prírodných kúzelníkov, ktoré ju porazia

rady, ktoré pomáhajú proti bolesti žalúdka Zdroj foto: Pixabay

Vedeli ste, že jablká, bylinky či cesnaková hrianka bojujú proti bolesti žalúdka spôsobených stresom?

Každý z nás pozná stresujúce obdobie. Môže to byť vplyv práce, rodinné problémy, finančné problémy či rôzne iné, ktoré v nás dokážu vyvolať dobre známy, no nepriaznivý pre človeka, stres. Ako však proti nemu bojovať je otázne. Momentálne prežívame jedno z tých ťažších období temer všetci a jedným z hlavných príznakov je bolestivý žalúdok. Čo pomáha v boji proti bolesti žalúdka? Aj na to má príroda svoje odpovede v podobe jej produktov.

Otrava jedlom a jej ďalšie príznaky, ktoré netreba ignorovať

5 prírodných kúzelníkov proti bolesti žalúdka

Ak sa príliš stresujete cez pandemické obdobie COVID-19 a trápia vás kŕče v žalúdku, tu je niekoľko tipov, ako im predchádzať.

1. Zázračné jablká

Problémy so zápchou alebo naopak s hnačkou pomáha vyriešiť jablko. Skúste ich zjesť denne aspoň tri niekoľko dní po sebe, pokým problémy neprejdú. Kyslé jablká pomáhajú pri zápche, a sladké jablká zase naopak pri hnačke.

2. Liečivá bylinková zmes

Podráždený žalúdok najčastejšie sprevádzajú  nepríjemné kŕče v bruchu. Na ich zmiernenie je možné použiť aj bylinkovú zmes harmančeku, feniklu, anízu, rozmarínu, ruží, mäty, kôpru, kardamonu a medovky. Látky, ktoré obsahujú tieto bylinky, uvoľňujú kŕče hladkého svalstva v črevných stenách a zlepšujú peristaltiku, to znamená prirodzený pohyb čriev. Rovnako pomáhajú odvádzať z čriev nahromadené plyny.

3. Hojivý liečiteľ aloe a ľanové semiačka

Výborným pomocníkom pri hojení čriev a ich čistení je šťava z aloe, ktorá je nesmierne účinná a zároveň napomáha pri ich upokojení. Podobný účinok majú ľanové semienka, ktoré sú vhodné pri zápche a zároveň podporujú udržať črevnú mikroflóru.

čo pomáha proti bolesti žalúdka
Zdroj foto: Pixabay

4. Cesnaková hrianka

Cesnak, ktorý je veľmi dobre známy ako prírodné antibiotikum, pomáha bojovať aj proti plesniam, parazitom či rôznym vírusom a baktériám. Cesnak má protizápalové a dezinfekčné účinky. Či už si z neho spravíte hrianku, alebo cesnakovú polievku, záleží iba od vás, no podmienkou sú minimálne dva strúčiky denne.

5. Ibištekový čaj

Ibištekový čaj je síce trocha kyslý, no veľmi dobre účinný pri problémoch s črevami, ak ho popíjate pravidelne. Ibištekový čaj môžete piť teplý, aj vychladený, jeho prirodzenú chuť to nezmení. A kto má rád sladšie čaje, môžete si do neho pridať napríklad agátový med.