Akého snehuliaka postaviť na záhrade?

akého snehuliaka postaviť na vašej záhrade Zdroj foto: Pixabay

Ak sa rozhodujete, akého snehuliaka postaviť na záhrade, tak skúste naše tipy.

Viete, akého snehuliaka postaviť na záhrade? Je možné zvoliť klasický štýl alebo moderný. Alebo zapojiť detskú kreativitu a vytvoriť domáceho Olafa. Aký snehuliak vládne na záhrade u vás?
Obchod so snehuliakmi neexistuje. Ale ak poskladáte tri snehové gule dokopy, tiež to nie je snehuliak. Čo robí snehuliaka tak zázračným a prečo ho radi staviame v záhradách a na miestach blízko domu?
Najväčšia zábava pri stavaní snehuliaka spočíva v jeho tvorení a vytváraní doplnkov. Každý z nás dokáže postaviť tri gule dokopy a povedať, že postavil snehuliaka. Ale spôsob, akým ku nemu pristupujeme a čím ho dotvárame – to je to čaro, ktoré snehuliakovi vdýchne život.

akého snehuliaka postaviť na záhrade
Zdroj foto: Pixabay

Lopata či metla?

Pri stavbe snehuliaka na záhrade sa môžeme držať klasického dizajnu snehuliaka, ktorý drží v ruke metlu, alebo mu môžeme vdýchnuť moderný závan doby a vložiť kartón s nakresleným mobilom.
Niektorí sú zástancami vkladania do rúk lopaty, pretože s metlou nemá aj tak čo zametať.
Ak však do niektorých kútov Slovenka nepríde poriadna zima, môžeme mu nasadiť do rúk aj pohár slivovice.

akého snehuliaka postaviť na záhrade
Zdroj foto: Pixabay

Ako obliecť snehuliaka

Aby sme premiešali realitu s kreativitou, treba si pomôcť pri obliekaní snehuliaka skutočným oblečením, ale aj predmetmi, ktoré majú oblečenie predstavovať. Ľudia niekedy nepremýšľajú nad materiálom, ktorý používajú na snehuliakove „gombíky“. Niekedy môže totiž táto ozdoba stekať po jeho hrudi. Preto je lepšie použiť ako alternatívu kamene alebo drevené uhlie. Samozrejme aj stará gombíková klasika príde vhod, ak máte dostatočne veľké čierne gombíky.
Môže sa to zdať neopodstatnené, ale pri obliekaní snehuliaka sa treba držať 5 pravidiel.

Škola vo vašej záhrade: Ako vyučovať deti doma?

1. Prvé pravidlo znie, pokrývka hlavy pre snehuliaka je nevyhnutná
Môžete použiť klobúk, hrniec, alebo ho navliecť do tradičnej klasiky v podobe cylindra. Hlavne mu nedávajte čelenku. Ani korunku. Bilo by sa to s pohárom slivovice v jeho rukách. 🙂

2. Krk snehuliaka
Typický šál môžete nahradiť buď zmesou rôznych farebných látok, ktoré dookola oviniete okolo snehuliakovho krku, alebo mu dáte šál, ktorý bežne používate, aby vášmu snežnému mužovi dodal trochu šarmu.

3. Trup snehuliaka
Trup snehuliaka môžu klasicky tvoriť, ako sme si povedali už vyššie gombíky, alebo mu dajte vestu s otvorenými rukávmi.

4. Končatiny snehuliaka
Na končatiny použite konáre stromov, na ktoré zavesíte napríklad rukavice.

5. Nos snehuliaka
Možno tomu neuveríte, ale najdôležitejšou časťou snehuliaka je jeho nos. Ak zvolíte Olafovu klasiku, nič tým nepokazíte. Červená mrkva ako nos je klasikou, ktorú sa oplatí zachovať. Iba ak by to nemal byť viac snehuliak.