Kreatívne nápady na pestovanie byliniek v interiéri

kvetináče Zdroj foto: https://gardentherapy.ca/wp-content/uploads/2017/10/il_570xN.738450979_6s1a-Custom.jpg

Nastáva ročné obdobie, kedy teploty klesajú a my túžime mať svoju bylinkovú záhradku v interiéry. Máme pre vás kreatívne nápady, ako to môžete zrealizovať aj u vás doma.

Vďaka rastlinám a voňavým bylinkám sa cítime omnoho pohodovejšie. To, že sa záhrada ukladá na sezónu, ešte neznamená, že sa stále nemôžete starať o svoje rastliny. Skvelý spôsob, ako to dosiahnuť, je vnútorná bylinková záhrada. Mnohým bylinám sa darí prezimovať najlepšie v interiéri, takže si ich svieže chute a liečivé účinky môžete vychutnať celú zimu. Zistili sme za vás kreatívne nápady, ako pestovať liečivé rastliny v interiéri.

Ako podporiť bohaté kvitnutie chryzantém

Závesné bylinky v ráme

Táto závesná bylinná záhrada s dreveným rámom je určite dobrým nápadom, ako využiť starý rám, ktorý natriete a zavesíte naň kvetináče. Podobne ako na obrázku. Vyzerá nádherne a je možné ho umiestniť na kuchynskú linku, aby ste k nemu mali ľahký prístup, keď potrebujete nakrájať niekoľko byliniek na svoje kulinárske výtvory.

kreatívne nápady
Zdroj foto: https://gardentherapy.ca/wp-content/uploads/2017/10/il_570xN.1227012982_b2o4-Custom.jpg

Záhrada lesných bylín

Chcete ďalší nápad na vnútornú záhradu? Táto ohromujúca vnútorná bylinková záhrada môže byť vyrobená z niekoľkých kvetináčov a z vyradeného dreva. Predstavuje vkusný a zároveň užitočný doplnok. Čo poviete?

kreatívne nápady
Zdroj foto: https://gardentherapy.ca/wp-content/uploads/2013/05/Woodland-Herb-Garden-DIY-Project-from-Mason-Jar-Crafts-Medium-600×840.jpg

Závesné vrecká na rastliny

Tu je ďalší kreatívny nápad na vertikálnu záhradu: vysaďte si bylinky do vreciek! Tieto látkové kvetináče vyzerajú podobne ako závesné poličky do kúpeľne, ale sú vyrobené z odolného nepremokavého materiálu vyrobeného špeciálne na pestovanie rastlín. Sú vhodné do malého bytu, pretože využívajú stenu bez toho, aby zaberali veľa cenného miesta.

Hrnčeky zabalené do vrecoviny

Toto je veľmi jednoduchý nápad, ktorý vyzerá skvele. Zabalte bylinkové kvetináče do vrecoviny a poukladajte ich na parapet.